انتقال تصوير دوربين مداربسته با تلگرام
مبحث انتقال تصوير در دوربين مداربسته همواره يکي از بخش هاي مهم در راه اندازي يک سيستم مداربسته محسوب مي گردد و اين امکان را فراهم مي کند که شما بتوانيد در مواقعي که در مکان مورد نظر حضور نداريد بر سيستم مداربسته خود نظارت داشته باشيد. اين کار اغلب توسط اپليکشن هايي که مخصوص برنامه هاي مداربسته ساخته شده اند امکان پذير است. کافي است تا اين اپليکشن ها را در گوشي همراه يا تبلت و … خود نصب نموده و تصاوير را مشاهده نماييد.
انتقال تصوير دوربين مداربسته با اپليکيشن
حال موضوعي که اخيرا در اين باره مطرح شده انتقال تصوير دوربين مداربسته از طريق اپليکشن تلگرام است که در اين مقاله قصد داريم به آن بپردازيم. تلگرام يکي از اپليکشن هاي محبوب در ميان کاربران ايراني است و داراي امکانات فوق العاده جذاب و کاربردي بوده و به همين جهت نيز توانسته تا حد زيادي در هر دو نسخه موبايل و دسکتاپ در ميان کاربران رواج يابد.
نکته حائز اهميت اين است که براي دسترسي به تصاوير دوربين هاي مداربسته از راه دور بر روي گوشي، تبلت يا لپ تاپ خود به يک بستر امن و دو طرفه نياز داريم تا در عين دسترسي آسان به اطلاعات و تصاوير امنيت اين اطلاعات را نيز تضمين نمايد. اين بستر هاي امن جهت دريافت و مديريت تصاوير، همان اپليکيشن هايي هستند که توسط توسعه دهندگان و متخصصين حوزه نرم افزار طراحي و در دسترس ما قرار مي گيرند. فرآيندي که در حين انتقال تصاوير و دريافت آن ها بر روي دستگاه شما انجام مي گيرد مقوله اي است که بسيار پيچيده بوده و درک آن تا حدودي سخت است. لذا ما در اينجا به شرح مختصري از مراحل آن مي پردازيم.
روش انتقال تصوير دوربين با موبايل
همان طور که مي دانيد براي دريافت اطلاعات تصاوير بر روي دستگاه خود ابتدا بايد دستگاه ضبط ( NVR – DVR ) را به شبکه و سپس به مودم متصل نمائيم، سپس مي بايست اپليکشن مربوطه را بر روي تلفن همراه خود نصب نماييم. بعد از طي مراحل ذکر شده مي توان اطلاعات تصاوير را بر روي دستگاه خود دريافت کنيد. اما لازم است بدانيد که اطلاعات تصاويري که دستگاه ضبط از دوربين هاي مداربسته دريافت نموده و براي ما ارسال مي کند بر اساس کدگذاري هاي خاصي که بطور کلي به آن زبان کامپيوتر گفته مي شود انجام شده و به صورت فايل هاي نوشتاري توسط تلفن همراه دريافت مي شود. سپس اين اطلاعات توسط اپليکشين ترجمه شده و به صورت تصوير براي ما قابل مشاده مي شوند. اين کل پروسه اي است که در عرض چند ثانيه بوقوع مي پيوندد.
در ضمن در اين پروسه مقداري از حجم و ترافيک اينترنتي ما نيز که بسيار ناچيز خواهد بود (به دليل آنکه فايل ها پس از کدگذاري به فايل هاي نوشتاري تبديل مي گردند) مصرف مي گردد و اغلب اطلاعات تصاوير در اين فرآيند به صورت بسته هاي چند کيلوبايتي متني منتقل خواهد شد.
چرا اطلاعات کدگذاري مي گردند؟
حال اين سوال مطرح مي گردد که اين کدگذاري اطلاعات به چه منظوري انجام مي شود که در پاسخ به آن بايد بگوييم که دو دليل عمده براي آن وجود دارد.
1. دليل کدگذاري اطلاعات پيش از ارسال در واقع تامين امنيت اين ديتا هاست. با کدگذاري اين اطلاعات راه براي هکر ها و ساير افرادي که قصد دسترسي به اطلاعات شما را دارند بسته مي شود.
2. دليل ديگري که عمل کدگذاري بر روي فايل انجام مي شود اين است که با کمک کدگذاري هاي کامپيوتري عمل فشرده سازي نيز بر روي اين ديتا ها انجام شده و از فايل حجيم تصويري به کدهاي متني با حجم بسيار کم و در حد کيلوبايت تبديل مي شوند. در نتيجه انتقال اين فايل ها با سرعت بسيار بالايي انجام شده و در مصرف حجم اينترنت نيز صرفه جويي مي گردد.
معايب انتقال تصوير با تلگرام
حال به سراغ مطلب و هدف اصلي اين مقاله مي رويم انتقال تصوير دوربين مداربسته با استفاده از تلگرام. تنها مزيت استفاده از تلگرام به عنوان اپليکيشن دريافت کننده تصاوير بر روي موبايل اين است که کاربران زيادي داشته و در 90 درصد گوشي هاي موبايل وجود دارد. اما عيب و اشکالي که استفاده از تلگرام براي دريافت اطلاعات تصاوير دارد اين است که:
1. با استفاده از تلگرام امنيت اطلاعات تصاوير به خطر مي افتد.
2. استفاده از تلگرام باعث مي شود تا حجم زيادي از ترافيک اينترنت مصرف شده و سرعت آن نيز به شدت کاهش يابد
3. صرف نظر از دو مورد فوق با استفاده مکرر از تلگرام براي دريافت تصاوير حافظه آن در مدت زمان بسيار کوتاهي پر شده و گوشي شما را بسيار کند نموده و منجر به هنگ کردن آن مي شود.
در پايان بايد عنوان کنيم که با توجه به معايب استفاده از تلگرام براي دريافت تصاوير بهتر است که از اپليکيشن هاي مخصوص دريافت تصاوير بر روي گوشي خود که اختصاصا براي انجام همين کار طراحي شده اند استفاده نماييد، تا هم امنيت اطلاعات تان به خطر نيفتد و هم در مصرف پهناي باند خود صرفه جويي نماييد.
مطالب مرتبط: